« terug naar overzicht
08 nov 2018

Budgetwoningen

De Stad Gent geeft grote en kleine gezinnen, die in Gent willen wonen, een financieel duwtje in de rug. Wie aan enkele voorwaarden voldoet, kan namelijk een ‘budgetwoning’ kopen aan -20%.

Je vindt budgetwoningen in de meeste grote woonprojecten op het Gentse grondgebied. Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent heeft er 106, appartementen en huizen.

50.000 euro korting!

Stel: je bent een gezin met twee kinderen en je zoekt betaalbare nieuwbouw in Gent. Dan is een budgetappartement bij Tondelier een slimme keuze. Op een budgetappartement met 3 slaapkamers krijg je ruim 50.000 euro korting op de marktprijs.

 

concreet...

Reken even mee, een budgetappartement met 3 slaapkamers (Krono Gent, 2e verdieping, Tondelierlaan) met 123 m² bewoonbare oppervlakte en een terras van 14 m² kost dan 233.636,96 euro (er komen nog btw en registratiekosten bij). Je koopt er automatisch een fietsenstalling bij. Een parkeerplaats kan ook.

 

WAT IS EEN BUDGETWONING?
Een budgetwoning is een normaal huis of appartement in Gent, met gemiddeld 20% korting op de marktprijs. Het gaat altijd om energiezuinige nieuwbouw.

 

Stadstv Gent maakte deze reportage over budgetwoningen, in samenwerking met Kapinga Gysel (Zita Swoon).

 

VOLDOE Jij AAN DE VOORWAARDEN?

DOE EERST DE BUDGETTEST!
Kom jij in aanmerking voor een Tondelier-woning met 20% korting? De ‘budgettest’ stelt je 5 vragen en geeft je meteen het antwoord.

 

Kandidaat-kopers moeten aan voorwaarden voldoen, i.v.m. inkomen en gezinssamenstelling.

 

HOE KOOP JE EEN BUDGETWONING?

Momenteel kun je je kandidaat stellen door eenvoudigweg een verkoopdossier in te dienen. De Stad Gent verwerkt de verkoopdossiers in de volgorde waarop ze die ontvangt (per post of zelf overhandigd).

 

Is je verkoopdossier correct en volledig, dan word je uitgenodigd om de verkoopovereenkomst te ondertekenen. 

 

Voor elke bouwfase van de verschillende Tondelier-gebouwen loopt er enkele maanden lang een verkoopperiode. Je dient je het verkoopdossier in VOOR een welbepaalde einddatum.

 

first come, first served

Daarna rangschikt de Stad Gent de dossiers volgens een puntensysteem, en nodigt ze de kandidaat-kopers uit om de verkoopovereenkomst te ondertekenen.

 

Het verkoopdossier bevat:
•    inschrijvingsvoorwaarden
•    verkoopvoorwaarden 
•    een inschrijvingsformulier

 

Saskia van Tondelier kan je helpen om je verkoopdossier samen te stellen.