« terug naar overzicht
10 september 2020

0pendeurdag 06/09 Tondelier fase 2B, verkoop gebouwen MINARD & ARTEVELDE

Jazeker. Omwille van het grote succes van de verkoop appartementen fase 2A werd Intussen werd ook fase 2B van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent opgestart.

Reeds meer dan 50% van de appartementen in de gebouwen Flora, Bavo en Ganda, die eerstvolgend uit de grond zullen rijzen, werd reeds verkocht.

Datum(s):
start: zondag 06 september 2020
eind: zondag 06 september 2020

Meer dan 50 % van de appartementen Bavo, Ganda en Flora zijn verkocht. Wist je dat alle Tondelier-appartementen en woningen worden gebouwd volgens de strenge normen van BEN-bouw? Dat dit nieuwe  stadsdeel duurzaam wordt opgetrokken bewijst ook de aansluiting van dit gloednieuwe stadsdeel op het stadswarmtenet van EDF Luminus, voor de centrale verwarming en voor sanitair (warm water).

OPENDEURDAG 06/09

Stad Gent en Tondelier Development nv nodigen je hierbij graag uit voor de officiële lancering van fase 2 op zondag 6 september van 10.00 u. tot 17.00 u. in het Tondelier-verkoopkantoor, Gasmeterlaan 105 in Gent. Doen.

MINARD & ARTEVELDE?!

Deze namen verwijzen naar de rijke Gentse geschiedenis:

 • ARTEVELDE: Bijnaam Gent: Fiere Stede of de Arteveldestad
 • MINARD: Minard (1801-1875), kunstverzamelaar en architect (Minard-schouwburg)

  GO GANDA

  Maar eerst wordt dus het gebouw Ganda opgetrokken op de hoek van de Muishondstraat met de Filips Van Cleeflaan. Elk gebouw werd uitgetekend door een andere architect: GANDA, werd ontworpen door architectenbureau Rapp+Rapp, het gebouw BAVO door het architectenbureau Office en het gebouw FLORA, werd uitgetekend door Eddy Vanzieleghem. Lees alvast het verhaal achter het gebouw FLORA en BAVO, en GANDA uit de mond van de architecten.

  Deze namen verwijzen naar de rijke Gentse geschiedenis:

  • GANDA: De naam Gent is niet toevallig afgeleid van het Keltische Ganda, wat monding betekent (in Gent: de Leie en de Schelde).
  • BAVO: Sint-Bavo is de patroonheilige van het bisdom Gent.
  • FLORA: Gent ook de Bloemenstad genoemd (Gentse Floraliën), verwijst ook onrechtstreeks naar de fauna en flora in het toekomstige Tondelier-park.

  We kijken uit naar je komst. Tot zondag 6 september 2020. Je bent van harte welkom!