« terug naar overzicht
04 december 2018

En toen was er licht. Gent en de Luminus-stoomcentrale staan in lichterlaaie, nog tot 4 februari 2018.

Mis het Lichtfestival 2018 in Gent niet! Hartverwarmend spectaculair.

Datum(s):
start: woensdag 31 januari 2018
eind: zondag 04 februari 2018

Ontdek de 37 lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars tijdens het Lichtfestival in Gent van 31 januari tot en met 4 februari 2018. De aandacht van het nieuwe Tondelier-stadsdeel wordt vooral getrokken door het licht- en geluidsspektakel op de Luminus-toren, en niet toevallig ...

patroontjes 5.0

Tijdens het Lichtfestival van Gent komen ook de muren en silo’s van de Luminus-stroomcentrale elke dag, 5 uur lang, tot leven met beeld en geluid van Milosh Luczynski, PATTERN 5.0. 

 

Wist je dat? hartverwarmend interessant!

De Luminus-stoomcentrale, die het ondergrondse restwarmtenet bevoorraadt en Gent en de toekomstige woningen op het Tondelier-domein, verwarmt van onder de grond, zijn letterlijk én figuurlijk verbonden met elkaar. De 530 Tondelier-nieuwbouwwoningen worden binnenkort verwarmd zonder extra verbranding op het Tondelier-domein. Je leest het goed! We trekken hier geen rookgordijn op. In het Tondelier-park zal geen extra verbranding en geen extra CO₂-uitstoot uit een schouw te bespeuren zijn. Dat kan door de 'ondergrondse chauffage' van het restwarmtenet van EDF Luminus. 

 

Kortom, Gent is nog mooier in den donker. Bezoek zeker het lichtfestival voor lichtkunst  van 31 januari tot en met 4 februari 2018.

 

Snuister door de route van de wandeling en de info over alle lichtkunstwerken.

 

En pssst, lang, lang geleden werd de hele stad verlicht vanop het Tondelier-domein. Een vurig brokje geschiedenis.

 

Bron tekst en foto's Stad Gent: 

https://lichtfestival.stad.gent/nl

https://lichtfestival.stad.gent/nl/lichtkunst/pattern-50-live-sessies