Nieuwbouwproject hartje Gent, duurzaam en groen leven heruitgevonden

logo.svg

Er beweegt wat in het Tondelier-nieuwbouwproject. Er wordt druk gebouwd aan jouw thuis in de 2e grootste groene oase in Gent. Al het recentste Tondel-nieuws vind je hier.

Nieuws

chelsea-ferenando-196955.jpg

Dec

14

Stad Gent opent drie buurtsporthallen in 2019. Eentje daarvan zal je terugvinden op het Tondelier-domein.

Hou het in gaten! Vanaf september 2018 zal je kunnen sporten te midden van het Tondelier-park in Gent, in het hart van de nieuwe groene long van Gent. Iedereen sport!

Schermafbeelding 2017-12-08 om 16.22.04.png

Dec

08

Tondelier in Trends Style Magazine: Een stad in een stad. Lees het volledige artikel hier.

Met het Citadelpark, de Bourgoyen en de Blaarmeersen heeft Gent al verschillende groene longen. Er komt er nog een bij op de voormalige gasmetersite. TONDELIER wordt een park van 72.000 vierkante meter en een 500-tal wooneenheden. De stad Gent en Tondelier Development NV zetten hun schouders onder dit duurzame project.

gabby-orcutt-98868.jpg

Dec

07

Het ambitieuze Tondelier-nieuwbouwproject in Gent is klaar voor fase twee!

Op maandag 4 december 2017 werden alle buurtbewoners woonachtig rond het Tondelier-nieuwbouwproject te Gent uitgenodigd om de informatievergadering met toelichting over fase 2 van de bouwwerken bij te wonen.

20171114_edf_09.jpg

Nov

14

Het nieuwe stadsdeel Tondelier werd aangesloten op het grootste stadsverwarmingsnet in België. Een compleet nieuw stadsdeel zonder extra CO₂-uitstoot

In dit compleet nieuw stuk Gent, worden de 530 woningen binnenkort verwarmd zonder extra verbranding op de Tondelier-site. Je leest het goed! We trekken hier geen rookgordijn op. In het Tondelier-park zal geen extra verbranding en geen extra CO₂-uitstoot uit een schouw te bespeuren zijn. Dat kan door de 'ondergrondse chauffage' van het restwarmtenet van EDF Luminus. 

Schermafbeelding 2017-10-06 om 11.38.20.png

Okt

10

De volgende fase van de sanering van de Tondelier-site ging van start. We bouwen verder aan een groene toekomst.

Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent is sinds de voorbije jaren constant in opbouw. En terwijl we de Tondelier-wijk bouwen, saneren we ook de grond. Tot eind januari 2018 is er geurhinder mogelijk. Op naar een groenere toekomst. 

DeSite.jpg

Okt

03

Video 10 jaar 'De Site' op het domein van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent

Na 10 jaar ‘tijdelijke invulling’ verhuisde De Site. Dit initiatief maakt nu plaats voor de verdere ontwikkeling van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent. Niet getreurd, alles verhuist naar nieuwe plekken in de wijk.

ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD
WONINGEN EN APPARTEMENTEN