« terug naar overzicht
30 maart 2022

Vastgoed Tondelier Gent en Keizerpoort Ledeberg wordt nog steeds verkocht aan vaste forfaitprijzen ondanks stijgende grondstofkosten.

De pandemie van de afgelopen twee jaar. De oorlog in Oekraïne. Steeds meer bouwbedrijven zagen de prijzen van bouwmaterialen in januari stijgen met meer dan 15% en 25% ten opzichte van november 2021. Dat blijkt uit onderzoek van de Confederatie Bouw waaraan 441 bouwondernemingen hebben deelgenomen.

Vastgoedontwikkelaar Oryx Projects blijft vastgoed verkopen aan vaste prijzen ondanks prijsstijgingen bouwmaterialen.

Steeds meer bouwbedrijven zagen de prijzen van bouwmaterialen in januari stijgen. Tegelijk ligt ook een groot deel van de internationale productie op apegapen, waardoor er voor sommige materialen schaarste is ontstaan. Hierdoor kampt meer dan de helft van de bouwbedrijven met een vertraging bij leveringen van bouwmaterialen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Confederatie Bouw bij meer dan 400 bouwfirma’s. Als klap op de vuurpijl kampen 7 op de 10 bouwfirma’s met een gebrek aan personeel.

Als een gevolg daarvan moeten veel bouwfirma's en projectontwikkelaars dus hun prijzen herzien. 

Bronnen: Confederatiebouw en Wolters Kluwer

De vastgoedprijzen van Tondelier Gent en Keizerpoort Ledeberg stijgen niet!

Dat is buiten projectontwikkelaar Oryx Projects gerekend. Project ontwikkelaar Oryx Projects verkoopt echter nog steeds aan vaste prijzen en biedt de kopers zo bescherming tegen de stijging van de grondstofprijzen. Zij bouwen reeds vele jaren aan het nieuwe stadsdeel in Gent, Tondelier en realiseren momenteel ook het bouwproject Keizerpoort in Ledeberg.

Interesse om aan te kopen aan vaste vastgoedprijzen, zonder verborgen clausules? Ontdek het online woonaanbod van Keizerpoort en Tondelier.

Ook altijd welkom na afspraak in de vastgoedkantoren

Kantoor Tondelier
Tondelierlaan
9000 Gent
info@tondelier.be
0475 233 822

Kantoor Keizerpoort

Franse Vaart (parking Aldi)
9050 Gent-Ledeberg
info@projectkeizerpoort.be
+32 (0) 9 393 43 43
+32 (0)475 23 38 22