« terug naar overzicht
02 februari 2021

Heet van de naald! Koop tijdelijk nieuwbouw aan 6% i.p.v. 21% btw. Bespaar duizenden euro's!

Oryx Projects brengt je nieuws, heet van de naald. Oryx bouwt momenteel het nieuwe stadsdeel Tondelier, in het noorden van Gent en ook het nieuwbouwproject Keizerpoort langs de Franse Vaart in Ledeberg, het zuiden van Gent. Deze beide nieuwbouwprojecten vallen onder het tijdelijke regime van sloop en heropbouw waardoor je nu tijdelijk, in 2021 en 2022, kan genieten van het sterk verminderde btw-tarief van 6% i.p.v. 21%. Je leest het goed!

Oryx Projects brengt je nieuws, heet van de naald. Oryx bouwt momenteel het nieuwe stadsdeel Tondelier, in het noorden van Gent en ook het nieuwbouwproject Keizerpoort langs de Franse Vaart in Ledeberg, het zuiden van Gent.

Deze beide nieuwbouwprojecten vallen onder het tijdelijke regime van sloop en heropbouw waardoor je nu tijdelijk, in 2021 en 2022, kan genieten van het sterk verminderde btw-tarief van 6% i.p.v. 21%. Je leest het goed!

Dit kan je momenteel bij de aankoop van een appartement, loft of woning een voordeel opleveren tussen de 35.000 euro tot 80.000 euro bij de aankoop. En laat ons eerlijk zijn, zo snel spaar je deze bedragen niet bijeen.

6% btw?! De voorwaarden op een rijtje …

De nieuwbouwprojecten Tondelier en Keizerpoort vallen onder deze nieuwe regeling van de overheid omdat ze voldoen aan deze voorwaarden:

  • Bij beide nieuwe stadsdelen is er sprake van afbraak en heropbouw.
  • De maximale bewoonbare oppervlakte van elke aangeboden woonentiteit is niet meer dan 200m².
  • Het verminderde btw-tarief van 21% naar 6% geldt voor de jaren 2021 en 2022 voor de schijven die in twee jaren worden gefactureerd.

  • Als je een pand aankoopt in de stadsdelen, Tondelier of Keizerpoort, moeten ze dienstdoen als eigen woning tot 31 december van het 5e jaar volgend op het jaar van de eerste ingebruikneming. Kort samengevat, het moet je enige eigen woning zijn gedurende 5 jaar.

Om hiervan te kunnen genieten moet je ook als koper aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het moet ook gaan om een nieuwe woning die als enige woning wordt gebruikt. Je kan geen onverdeeld zakelijk recht in een andere woning hebben tenzij van een of meerdere andere woningen die bij erfenis zijn verkregen en de woning waar je nu woont. Je dient je huidige woning te verlaten en te verkopen na ingebruikneming van je nieuwe woning.
  • De maximale bewoonbare oppervlakte van je pand is gelijk aan of kleiner dan 200m².
  • - Je kan enkel van dit voordeel genieten wanneer je koopt, alleen of samen met andere natuurlijke personen.

Interesse in een nieuwbouwaankoop aan 6% btw?

Aarzel niet. Maak een afspraak. Vraag ons naar meer info en/of contacteer je notaris, boekhouder of fiscaal raadgever. We ontvangen je veilig, volgens de voorschriften.

Tondelier                                                                Keizerpoort

info@tondelier.be                                             info@projectkeizerpoort

Bel 0475/23 38 22

Courage! Stay connected …

Meantime, we wensen, jou, je gezin, je familie, je collega’s veel courage toe in deze uitdagende tijden. Stay connected.