« terug naar overzicht
21 maart 2023

Studenten UGent bezoeken de Tondeliersite

“Met plezier ontvangen wij studenten en klasgroepen om hen kennis te laten maken met onze bouwprojecten, in dit geval ontvingen we hen op de Tondeliersite. Door mensen in opleiding hierin te ondersteunen en te inspireren, dragen wij ons steentje bij door onze visie met hen te delen. Zo verzekeren we een toekomst van milieubewust en duurzaam bouwen!”

Op dinsdag 28 februari 2023 mochten wij een 50-tal studenten van UGent ontvangen in het Tondelierpark. Na een algemene uitleg over het project volgde er een technische briefing zodat de studenten echt inzicht kregen in het totaal aspect van deze bouw. Hierna namen we de studenten mee om hen een blik achter de schermen te geven.

Om voldoende interactie te creëren met deze jonge toekomstige bouwondernemers splitsten we de groep in 2. Elke groep kreeg een werfwandeling van +- 60min. Op deze manier kregen we de tijd om alle aspecten binnen dit project uitgebreid te overlopen. Ook was er ruimte voor veel vraag en antwoord. Met trots deelden we dan ook enkele duurzame keuzes en de daarbij horende bouwdetails. Ook maakten de leerlingen kennis met de duurzaamheidsmeter in de praktijkvorm.

Een leerrijk moment waar we deel van mochten uitmaken en zo hielpen bij het leggen van een klein stukje fundering voor een milieubewuste en duurzame bouwtoekomst!