« terug naar overzicht
01 maart 2018

Welkom in de Gasmeterlaan en Nieuwevaart! Parkeren ter hoogte van het Tondelier-nieuwbouwproject is nu ook toegestaan.

Parkeren langs het water in de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart, was tot nu toe eigenlijk niet toegelaten. Goed nieuws, daar komt nu verandering in.

In de week van 19 februari plaatste stad Gent nieuwe verkeersborden om te verduidelijken dat het inderdaad toegelaten is daar te parkeren. 

 

De afgelopen weken was er verwarring over het parkeerregime in de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart, aan de kant van het kanaal. Daar staan er sinds jaar en dag auto’s geparkeerd. Strikt genomen mocht dat niet, omdat die strook een ‘verhoogde berm’ is. Binnen de bebouwde kom mag men op een verhoogde berm niet parkeren. 

 

Betalend parkeren

Zowel in de Nieuwevaart als in de Gasmeterlaan geldt 'betalend parkeren'. Deze 2 straten liggen in de groene tariefzone. Bewoners met een bewonersvergunning parkeren gratis. Bezoekers betalen tussen  9.00 u. en 19.00 u. maximum € 3 per dag.  

 

Gratis voor bewoners

Met je bewonersvergunning  parkeer je enkel gratis in je eigen bewonerszone. Let dus op! De Gasmeterlaan ligt in ‘Bewonerszone 6 Rabot’ en de Nieuwevaart in ‘Bewonerszone 7 Bloemekenswijk’. 

 

Bron tektst en foto: stad Gent