« terug naar overzicht
05 december 2018

Tentoonstelling, Find myself a city to live in, De Smet Vermeulen architecten

We are the streets!

Datum(s):
start: vrijdag 10 februari 2017
eind: zondag 11 juni 2017

Ontdek nog tot 11/06 welke impact architectuur heeft op de vorm en het gebruik van een stad. Waarom?! Ahwel, in deze tentoonstelling vormt het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent en het gebouw KRONO de vedette!

Ontdek van 10/02 tot 11/06 welke impact architectuur heeft op de vorm en het gebruik van een stad. Die vraag wordt beantwoord in deze expo over het werk van De Smet Vermeulen architecten in de stad. In deze tentoonstelling vormt het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent, de vedette. Lees het volledige interview met deze architecten over KRONO.

 

Ze tonen de stadsprojecten in een groter geheel. Voor elk ontwerp werd een groot stuk stad geëvoceerd.

 

Wat je zelf toevoegt heeft altijd een relatie met wat er al was.

vanzelfsprekend vloeiend

Deze tentoonstelling toont hoe normaal het is om te leven in een stad, hoe alles reageert met elkaar.

Op een vanzelfsprekende manier zit er ook kunst in de tentoonstelling, dat vormt één geheel, dat vloeit organisch in elkaar over.

 

Hun ontwerp voor de metro Maalbeek neemt in deze tentoonstelling en bijzondere plaats in. Het gaat over het samenzijn in een stad. Anoniem, maar toch verbonden kijken van de ene kant naar de andere kant. De identificatie met de portretten van Benoît Van Innis, kreeg na de aanslagen een extra dimensie. Dit toont het belang aan van de keuze van een ontwerpthema. Dat dient substantieel te zijn.

 

Onze keuze voor Maalbeek was toen onschuldig, maar op het moment dat ze in vraag gesteld werd, na de aanslagen, toonden mensen aan dat ze het begrepen hadden en ze namen de portretten van Benoît over op stickers, als stille getuigen.

Gaat dat zien! Gaat dat zien! Nog tot 11/06!