« terug naar overzicht
02 augustus 2016

Sorteren kan je leren! Tondelier-afval hier!

Opgeruimd staat netjes. In dit nieuwe en duurzame nieuwe stadsdeel zullen alle bewoners hun afval kwijt kunnen in de handige sorteerpunten van Ivago.

We maken hier een punt van sorteren!

Sorteren voor leven

Op een sorteerpunt vind je inwerpzuilen voor vijf verschillende soorten huishoudelijk afval: restafval, pmd, gft, glas, en papier en karton. Zo’n inwerpzuil is een bovengrondse bak waarin je je afval kunt werpen. Onder elke inwerpzuil bevindt zich een ondergrondse container.

 

sensorslim

Zo’n container is behoorlijk slim. Dankzij een sensor onthoudt hij hoeveel keer iemand iets in de container wierp en hoe vol de container reeds is. Eens vol, krijgt Ivago het signaal om de container op te halen.

 

OPLAADMAKKELIJK

Hoe kunnen de bewoners een sorteerpunt gebruiken?

Als Tondelier-bewoner heb je een oplaadkaart, waarmee je toegang krijgt tot de sorteerpunten. Diezelfde kaart gebruik je ook om materiaal naar het recyclagepark te brengen. Hou je kaart voor de kaartlezer aan een sorteerpunt, zo kan je betalen.

 

weg zakken en afvalgeur

Op elk denkbaar moment kan je dus je afval kwijt. Er staan niet langer afvalzakken dagenlang in je huis of aan de achterdeur. En die vuilniszakken? Die hoef je natuurlijk ook niet meer te kopen!

 

minder 'bollen', meer zuurstof!

Al het afval van het Tondelier-stadsdeel wordt in de containers verzameld en dus moet het vuilnis minder vaak opgehaald worden. De vuilniswagens hoeven niet de hele wijk te doorkruisen. Dat zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder verkeer rondom de wijk.