« terug naar overzicht
14 oktober 2016

Rabotpark + Tondelierpark = dubbel genieten, dubbel groen

Het Rabotpark wordt dubbel zo groot!

Het Rabotpark, aan de Opgeëistenlaan, verdubbelt in oppervlakte. Het breidt uit tot voorbij de Gaardeniersbrug (de brug voor trams en fietsers). Er komt ook een stuk bij naast de historische gashouders op de Tondelier-site, de laatste 2 resterende in Vlaanderen.

Tondelier, dat zijn geen groene praatjes!

"Tondelomme, da's écht groen!" Het nieuwe Tondelier-stadsdeel wordt de 2e grootste groene long in Gent na het Citadelpark.

 

hier kan je verbinden!

Het Rabotpark van 5,2 hectare sluit aan op het toekomstige Tondelier-park.

 

Het Rabotpark, tussen het gerechtsgebouw en het jongerenontmoetingscentrum (JOC) Minus One, is ontworpen door de gerenommeerde Parijse landschapsarchitect Michel Desvigne. De kids kunnen er ravotten op speeltoestellen en sportveldjes.

 

Part two!

In oktober 2016 start de Stad Gent met de aanleg van het ‘tweede deel’ van het Rabotpark, volgens een ontwerp van de Groendienst. De parkuitbreiding is een onderdeel van het stadsvernieuwingsproject ‘Bruggen naar Rabot’.

 

Rustig robuust groen

Het tweede parkdeel krijgt een rustige inrichting met ‘robuust en gevarieerd groen’. Kort gazon en lang bloemenrijk grasland wisselen elkaar af. Er komen verschillende soorten struiken en bomen en een waterinfiltratiezone.

 

connecting the dots

Het doel is beide parken aan weerszijden van de Gaardeniersbrug goed met elkaar te verbinden tot één Rabotpark. Zo zal er naar de Blaisantwijk een wandeldreef lopen.

 

spelprikkels en picknick

Het nieuwe Rabotpark krijgt zit- en picknickbanken. Vlakbij komt een speelzone voor kinderen van 0 tot 6 jaar, omgeven door een zitrand. Bij het JOC Minus One komen twee sportkooien. Verspreid over het park vind je nog kleine spelprikkels, als een lint van het Griendeplein tot de IJzendijkestraat en de Watervlietstraat. Er blijft veel open ruimte waar je je hoofd in kan leegmaken.

 

rabot + tondelier = 1 grote groene long

Het verdubbelde Rabotpark krijgt een doorsteek naar het Tondelierpark, een ontwerp van de bekende Vlaamse landschapsarchitect Denis Dujardin.

 

Het stuk Rabotpark naast de gashouders wordt aangelegd als het gebouw met appartementen en hedendaagse lofts ‘Nieuwe Molens Gent’ klaar is. Een deel van de volkstuintjes op ‘De Site’ verhuist naar dit deel van het Rabotpark.

 

Tondelier, da's meer genieten!