« terug naar overzicht
05 december 2018

Gentste Fieste!

Datum(s):
start: vrijdag 14 juli 2017
eind: zondag 23 juli 2017

De Gentse Feesten, van 14 - 23 juli, is een feest dat 10 dagen lang de hele binnenstad van Gent, de Kuip, inneemt. Heb jij je feestbenen reeds ingesmeerd voor 765.000m² feestgedruis?

Wist jij dat de Gentse Feesten samen met het Oktoberfest in München en Las Fallas in Valencia, tot de grootste volksfeesten van Europa behoren?

 

Gentse Feesten 1843 - 2017

Just! De Gentse Feesten zijn na bijna 174 jaar uitgegroeid tot één van de grootste culturele festivals in Europa met nationale en internationale artiesten, gratis muziek op meer dan 10 pleinen, kinderanimatie op verschillende locaties in de stad en honderden binnen- en buitenactiviteiten. De totale oppervlakte van de Feestenzone bedraagt dan ook 765.000 m².

 

gents vuur!

En waar vuur is, is Tondelier. De gaslantaarns van de stad Gent werden in de 19de en 20e eeuw nog dagelijks manueel ontstoken door een lantaarnaansteker, in de 'Gentsche' volksmond ‘tondelier’ genoemd.

 

Dit jaar zullen de Gentse Feesten niet enkel symbolisch, maar ook letterlijk aangestoken worden. Van aan de Stadshal zullen vuurlijnen zich uitstrekken naar de verschillende pleinen van de Gentse Feesten. Tientallen organisatoren van de Gentse Feesten zullen mee de vlam aan de lont houden. Dit openingsmoment is een creatie van de Vuurmeesters.

 

Vrie wijze vertelsels

Er valt voor jong en oud, wild en klassiek, groot en klein wat te beleven. Ontdek zelf de vrie wijze vertelsels van enkel die-hard Gentse Feesten fans.

 

tondelier, wonen vlakbij hartje Gent

Gent is een zeer kwalitatieve cultuurstad. Kies voor een appartement of loft in het Tondelier-park in Gent. Dan geniet je zomaar even van de Gentse Feesten in je achtertuin. Hup, hup, programmaboekske kopen en boeken die handel. Of gewoon zoeken online op de Gentse Fieste site. Geniet ervan!

 

Ontdek het online woonaanbod bij Tondelier.

 

Bron: www.gentsefeesten.stad.gent