« terug naar overzicht
28 november 2018

Fase 2 Tondelier-nieuwbouwproject in Gent gestart

Het is zover, de saneringswerken voor fase 2 van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent langs de nieuwe Tondelierlaan, achter het gerechtsgebouw, zijn gestart.

Ganda, Bavo en Flora

Ganda, Bavo en Flora worden de volgende gebouwen in de Tondelier-wijk. Deze namen verwijzen naar de Gentse geschiedenis.

 

 • GANDA
  De naam Gent is niet toevallig afgeleid van het Keltische Ganda, wat monding betekent, in Gent: de Leie en de Schelde. 
   
 • BAVO
  Sint-Bavo is de patroonheilige van het bisdom Gent
   
 • FLORA
  Gent ook de Bloemenstad genoemd (zie Gentse Floraliën), verwijst ook onrechtstreeks naar de fauna en flora in het toekomstige Tondelier-park

Flora first!


Maar eerst wordt dus het gebouw Flora opgetrokken op de hoek van de Muishondstraat met de Filips Van Cleeflaan.

 

Elk gebouw werd uitgetekend door een andere architect. FLORA werd ontworpen door architect Eddy Vanzieleghem. Lees zijn verhaal achter het gebouw. 

 

Deze 3 gebouwen zullen 48 appartementen tellen, waaronder 15 budgetappartementen, 4 kantoorruimtes, een ondergrondse parkeergarage, fietsenstallingen en kelders.

 

De toekomstige bewoners kunnen genieten van aangename leefterrassen. Je kan kiezen tussen appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers.

 

BEN-bouw!


Alle appartementen worden gebouwd volgens de strenge normen van BEN-bouw. 

 

Dat dit nieuwe Gentse stadsdeel Tondelier duurzaam wordt opgetrokken bewijst ook de aansluiting van dit gloednieuwe stadsdeel op het stadswarmtenet van EDF Luminus, voor de centrale verwarming en voor sanitair (warm water). 
 

word jij de volgende tondelier?

Momenteel geniet je van gunstige lanceringsvoorwaarden.  Vraag vrijblijvend je infobrochure aan of maak een afspraak via het contactformulier.