INTERVIEW: Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent maakt weldra deel uit van een groene long van 30 voetbalvelden groot. Rudy Coddens, schepen van Gent, vertelt

Deze zomer stond schepen van stad Gent en openbaar groen voor de Tondelier-lens. Hij licht de verschillende aanlegfasen toe van extra groen in het Rabotpark, het Bloemenkenspark en het Tondelier-park

Rudy Coddens, Schepen van Gent, vertelt over groen Gent

 

Bekijk de onderstaande video! Het Rabotpark, met verschillende sfeergebieden en speelruimte, 3,3 hectare groot, wordt uitgebreid met 2,2 hectare rond het gebouw Nieuwe Molens van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent. Er komen eveneens verschillende sfeergebieden en ook de volkstuintjes verhuizen naar daar. Aangevuld met het groen dat er komt in het Tondelier-park, vormt dit een groene long van 7,2 hectare. 

 

En da's nog niet alles
verbonden, van groenpool naar groenpool

Fiets je over de aansluitende trambrug naast het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent dan kom je terecht in het Bloemenkenspark dat zal aangelegd worden door Stad Gent, 7,5 hectare extra groen.

 

Alle Gentse groenpolen worden zoveel mogelijk verbonden met elkaar via fiets- of wandelpaden.

 

appartementen te koop in gent? groen wonen, groen leven

Wil jij ook genieten al dat groen? Op zoek naar nieuwbouw in Gent? Slenter dan eens door het online woonaanbod van Tondelier in Gent, want daar woon je binnenkort in een park.

« »