Nieuwbouwproject hartje Gent, duurzaam en groen leven heruitgevonden

logo.svg

Hier kan je verbinden

 

Tondelier, dat is een nieuwbouwproject in Gent, enig in zijn soort in Europa. Het is een doordacht, duurzaam (be)leef- en woonconcept met een beperkt aantal woonunits in een zee van open ruimte, licht en groen.  Met grote focus op de leefkwaliteit en de privacy van de bewoners. Het wordt de 2e grootste groene long van Gent na het Citadelpark.

Nieuws

Aug

19

Zomergrillen AVS terug op de Tondelier-site.

Zanger Wim Soutaer presenteerde deze zomer op AVS de 3de editie van Zomergrillen. Samen met chef-kok Patrick De Bouw bezocht Wim voor de 2e maal de Tondelier-site in Gent. Enne, er is weer heel wat veranderd. Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent is on the move.  

Jun

27

Deel 1 vanop een stalen ros: "Dat nieuwe stadsdeel Tondelier, hoe ver ligt dat nu van centrum Gent?"

Aandacht, aandacht! Beste tweewielers. Het nieuwe Tondelier-stadsdeel in opbouw ligt slechts op enkele minuten van hartje Gent. 

Kies hierboven het gebouw waarin je wenst te wonen of maak een selectie.

Verhalen in de kijker

Tondelier opgewarmd door de restwarmte van EDF Luminus

Restwarmte, een warmtenetwerk in Gent?! Leer er alles over. Op 3 mei vond je Tondelier even in de buik van het warmtenetwerk, de ondergrondse chauffage  van EDF Luminus. We tonen je graag van waar die restwarmte nu komt. Bekijk hier hoe het restwarmtenet van Gent werkt. Klik op het filmpje onderaan in het bericht.

Vjera Somers, dansante & artistiek, kiest voor licht en ruimte

Sinds begin 2017 brengt Tondelier, het nieuwe stadsdeel in Gent, leuke adressen, boeiende verhalen en interessante personages op en rond het Tondelier-stadsdeel in beeld. Ontdek alle Tondelier-stories. Deze keer ontmoetten we Vjera Somers, sinds 5 jaar de zakelijke leider van Compagnie Cecilia.

De Smet Vermeulen Architecten over het gebouw KRONO in het opvallendste nieuwbouwproject in Gent

KRONO, een groot gebouw waar veel stad in zit. Lees alles over de waarde en de sfeer die De Smet Vermeulen architecten integreerden in dit gebouw.

Stadius, ambachtelijk smakelijk!

De ‘foodies’ die hun intrek nemen in het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent kunnen alvast beginnen watertanden. Tuurlijk! Als ‘Tondelier’ hou jij van authentiek en duurzaam! Loop dan zeker eens bij Slagerij Stadius binnen.

Kom je brunchen, rommelmarkten en genieten van het Blaisantvestival?

Kom gewoon rommelen op plezant Blaisantvestival!

Tondelier budgetwoningen
Kom jij in aanmerking?