Nieuwbouwproject hartje Gent, duurzaam en groen leven heruitgevonden

logo.svg

Hier kan je verbinden

 

Tondelier, dat is een nieuwbouwproject in Gent, enig in zijn soort in Europa. Het is een doordacht, duurzaam (be)leef- en woonconcept met een beperkt aantal woonunits in een zee van open ruimte, licht en groen.  Met grote focus op de leefkwaliteit en de privacy van de bewoners. Het wordt de 2e grootste groene long van Gent na het Citadelpark.

Nieuws

Jun

27

Deel 1 vanop een stalen ros: "Dat nieuwe stadsdeel Tondelier, hoe ver ligt dat nu van centrum Gent?"

Aandacht, aandacht! Beste tweewielers. Het nieuwe Tondelier-stadsdeel in opbouw ligt slechts op enkele minuten van hartje Gent. 

Mei

24

Teerkern 102 op het Tondelier-domein wordt verder verwijderd om de volgende fase van het Tondelier-stadsdeel te verwezenlijken

Door onverwachte omstandigheden dient er verder gewerkt te worden aan teerkern 102 met mogelijke geurhinder. Een vervuilde grond maakt stilaan plaats voor een groene woonplaats.

Kies hierboven het gebouw waarin je wenst te wonen of maak een selectie.

Verhalen in de kijker

Tondelier opgewarmd door de restwarmte van EDF Luminus

Restwarmte, een warmtenetwerk in Gent?! Leer er alles over. Op 3 mei vond je Tondelier even in de buik van het warmtenetwerk, de ondergrondse chauffage  van EDF Luminus. We tonen je graag van waar die restwarmte nu komt. Bekijk hier hoe het restwarmtenet van Gent werkt. Klik op het filmpje onderaan in het bericht.

Vjera Somers, dansante & artistiek, kiest voor licht en ruimte

Sinds begin 2017 brengt Tondelier, het nieuwe stadsdeel in Gent, leuke adressen, boeiende verhalen en interessante personages op en rond het Tondelier-stadsdeel in beeld. Ontdek alle Tondelier-stories. Deze keer ontmoetten we Vjera Somers, sinds 5 jaar de zakelijke leider van Compagnie Cecilia.

De Smet Vermeulen Architecten over het gebouw KRONO in het opvallendste nieuwbouwproject in Gent

KRONO, een groot gebouw waar veel stad in zit. Lees alles over de waarde en de sfeer die De Smet Vermeulen architecten integreerden in dit gebouw.

Stadius, ambachtelijk smakelijk!

De ‘foodies’ die hun intrek nemen in het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent kunnen alvast beginnen watertanden. Tuurlijk! Als ‘Tondelier’ hou jij van authentiek en duurzaam! Loop dan zeker eens bij Slagerij Stadius binnen.

175 jaar Gentse Feesten. Zet je schrap voor de verjaardageditie

Verjaardageditie, 175 jaar Gentse Fieste!

Tondelier budgetwoningen
Kom jij in aanmerking?