INTERVIEW: Tondelier opgewarmd door de restwarmte van EDF Luminus

Restwarmte, een warmtenetwerk in Gent?! Leer er alles over. Op 3 mei vond je Tondelier even in de buik van het warmtenetwerk, de ondergrondse chauffage van EDF Luminus. We tonen je graag van waar die restwarmte nu komt. Bekijk hier hoe het restwarmtenet van Gent werkt. Klik op het filmpje onderaan in het bericht.

AU BAIN-MARIE

In dit filmpje licht Eric Perdu, Sr. Commercial Manager van EDF Luminus het 'au bain-marie' principe toe van het restwarmtenet vanuit de buik van de productiehal.

MINDER CO₂-UITSTOOT, MEER GROEN

Op 14 november 2017 werd het nieuwe Tondelier-stadsdeel in Gent aangesloten op het stadsverwarmingsnet wat resulteert in 30 tot 35% minder CO₂-uitstoot en een groener Gent.

In dit nieuwbouwproject in Gent, worden de 530 woningen binnenkort verwarmd zonder extra verbranding op de Tondelier-site.

JE LEEST HET GOED!

We trekken hier geen rookgordijn op. In het Tondelier-park zal geen extra verbranding en geen extra CO₂-uitstoot uit een schouw te bespeuren zijn. Dat kan door de 'ondergrondse chauffage' van het restwarmtenet van EDF Luminus. 

4,4 KM WARMTE

In de Tondelier-wijk zelf komt een lokaal ondergronds verdeelnet van 4,4 kilometer dat de warmte tot bij de individuele Tondeliers zal brengen.

DE WARMTENET FANS

Ook de universiteit van Gent, het ziekenhuis A.Z. Sint-Lucas, sociale wooncomplexen, een winkelcentrum, bibliotheek en een zwembad worden door het stadsverwarmingsnetwerk verwarmd. Tondelier vult het rijtje aan.

Verwarm jij je binnenkort ook aan de Tondelier-warmte?

Op zoek naar een nieuwbouw appartement of loft in Gent? Grasduin snel even in het huidige Tondelier-woonaanbod.

Lees ook de andere boeiende Tondelier-stories.

« »