Nieuwbouwproject hartje Gent, duurzaam en groen leven heruitgevonden

logo.svg

De nieuwe Tondelier-buurt bulkt van leven, vol échte verhalen. Lees deze interessante Tondelier-stories vanuit dit boeiende nieuwbouwproject in Gent en de lokale buurt.

Smaakt naar meer?

Stay tuned!

Stories

IMG_7232.jpg
Tondelier
#ff0000

Eddy Vanzieleghem, bevlogen architect, over fase 2 van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent

Een passief en energieneutraal Gents stadsdeel in wording, groeit gestaag maar zeker verder.

dane-deaner-372818-unsplash.jpg
Krono
2F5297

Primeur! Een buurtsporthal verborgen in de buik van het nieuwe Tondelier-stadsdeel in Gent

Mogelijk las je het eerder al. In de buik van het gebouw Krono, het 2e gebouw van het nieuwbouwproject Tondelier in Gent, wordt er begin 2019 een buurtsporthal geopend. Meteen een primeur voor Gent, een onderdeel van het buurtsportbeleid van Stad Gent.

Schermafbeelding 2018-05-30 om 08.50.55.png
Tondelier
#ff0000

Tondelier opgewarmd door de restwarmte van EDF Luminus

Restwarmte, een warmtenetwerk in Gent?! Leer er alles over. Op 3 mei vond je Tondelier even in de buik van het warmtenetwerk, de ondergrondse chauffage  van EDF Luminus. We tonen je graag van waar die restwarmte nu komt. Bekijk hier hoe het restwarmtenet van Gent werkt. Klik op het filmpje onderaan in het bericht.

DSC_2094.jpg
Krono
2F5297

Vjera Somers, dansante & artistiek, kiest voor licht en ruimte

Sinds begin 2017 brengt Tondelier, het nieuwe stadsdeel in Gent, leuke adressen, boeiende verhalen en interessante personages op en rond het Tondelier-stadsdeel in beeld. Ontdek alle Tondelier-stories. Deze keer ontmoetten we Vjera Somers, sinds 5 jaar de zakelijke leider van Compagnie Cecilia.

marc-graffiti.jpg
Krono
2F5297

Turkije correspondent, Marc Guillet, kiest voor vurig Tondelier in rebels Gent

Krono, groot gebouw waar veel stad in zit
Het gebouw Krono, onderdeel van het nieuwe stadsdeel Tondelier in Gent, is momenteel volop in opbouw. De sfeer, die ‘De Smet Vermeulen Architecten’ integreerden in dit gebouw, is bijzonder en in 2019 verwelkomt Krono ook een bijzondere bewoner.

mareks-steins-242130.jpg
Tondelier
#ff0000

Tondelier saneert, een uniek stuk Gent herleeft!

Het gaat vooruit! Het nieuwe Tondelier-stadsdeel in Gent krijgt stilaan vorm. Langs de Gasmeterlaan zie je intussen het gerenoveerde gebouw Nieuwe Molens en ook het gebouw Krono rijst uit de grond. En terwijl we de Tondelier-wijk bouwen, saneren we ook de grond.

Schermafbeelding 2017-12-01 om 11.26.12.png
Tondelier
#ff0000

Bar Oswald, beetje gek, eigenwijs anders, onderbouwd lekker

We brachten reeds een paar opvallende figuren en handelszaken in de buurt van het nieuwe Tondelier-stadsdeel in beeld. Ook Bar Oswald bewijst dat deze woonplaats omgeven is door een buurt vol karakter.

IMG_2655.JPG
Krono
2F5297

De Smet Vermeulen Architecten over het gebouw KRONO in het opvallendste nieuwbouwproject in Gent

KRONO, een groot gebouw waar veel stad in zit. Lees alles over de waarde en de sfeer die De Smet Vermeulen architecten integreerden in dit gebouw.

Schermafbeelding 2017-10-18 om 14.24.58.png
Tondelier
#ff0000

Denis Dujardin over ontmoeting en de kwaliteit van groen

Denis Dujardin ontwierp het Tondelier-park. Hij is reeds 30 jaar gepassioneerd en internationaal gerenommeerd landschapsarchitect en stedenbouwkundige. 

Tondelier_gasmetershighres_3.JPG
Nieuwe molens
#03C9AF

Een kathedraal van een verhaal, hét best bewaarde geheim van het Tondelier-nieuwbouwproject

Lees snel de geheimen uit de buik van de gashouders.

IMSA_BA_8079_lr.jpg
Tondelier
#ff0000

Dandy meets cute…

Tondelier wordt een nieuw levendig stadsdeel voor mensen, door mensen. Een plaats waar je kan wonen, (be)leven, en verbinden over de verschillende generaties heen. We brengen dan ook graag authentieke en opvallende adressen, in de buurt van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent, in beeld. Deze keer hielden we halt bij Be-Angeled en Sculpt & Victory, broederlijk zij aan zij.

IMG_0338.jpg
Nieuwe molens
#03C9AF

Stadius, ambachtelijk smakelijk!

De ‘foodies’ die hun intrek nemen in het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent kunnen alvast beginnen watertanden. Tuurlijk! Als ‘Tondelier’ hou jij van authentiek en duurzaam! Loop dan zeker eens bij Slagerij Stadius binnen.

IMG_9277.jpg
Tondelier
#ff0000

Schipper aan wal. Meet Edouard, schipper op rust, levend erfgoed van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent

Wie goed oplet, ziet ze liggen, hartverwarmend en broederlijk zij aan zij, 2 oude binnenvaartschepen ‘Orient’ en ‘Occident’. 

Schermafbeelding 2017-09-18 om 14.52.48.png
Tondelier
#ff0000

Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent maakt weldra deel uit van een groene long van 30 voetbalvelden groot. Rudy Coddens, schepen van Gent, vertelt

Deze zomer stond schepen van stad Gent en openbaar groen voor de Tondelier-lens. Hij licht de verschillende aanlegfasen toe van extra groen in het Rabotpark, het Bloemenkenspark en het Tondelier-park.

ben-white-131958.jpg
Tondelier
#ff0000

Throwback time! Terugblik op 6 authentieke Tondelier stories

De zomer is ongeveer halfweg. We blikken graag met je terug op 6 authentieke Tondelier-stories. Lees dit lappendeken van Tondelier-spirit.

thumb_IMG_6853_1024.jpg
Tondelier
#ff0000

"Stadsontwikkeling is verbinden!"

Jean-Marc Vandersmissen, één van de drijvende krachten achter het Tondelier-stadsontwikkelingsproject, valt meteen met de deur in huis.

 

“Het Tondelier-project past perfect bij het DNA van de Square Group. We doen hier veel meer dan beton storten!”.

david-beale-171022.jpg
Tondelier
#ff0000

Throwback time! Terugblik op 3 authentieke Tondelier stories

Het einde van 2017 is in zicht. We wensen jou en je familie alvast een 'tondeltastisch' 2018. Geniet van de feestdagen en warm jullie op aan elkaar. Trek gerust een 'verhaalschuifje' naar keuze open en ontdek de Tondelier-spirit die erin zit. Ook in 2018 bouwen we verder aan dit gloednieuwe stadsdeel in Gent. We gaan verder met de sanering van deze oude industriesite en creëren er een groen park waar je in kan wonen. Enig in zijn soort in Europa. Verder bouwen maar...

Ontdek het volledige aanbod
woningen en appartementen