Throwback time! Terugblik op 6 authentieke Tondelier stories

De zomer is ongeveer halfweg. We blikken graag met je terug op 6 authentieke Tondelier-stories. Lees dit lappendeken van Tondelier-spirit.

stadius, ambachtelijk smakelijk, Bescheiden authentiek

Als je deze slagerij op de Gasmeterlaan nummer 169, vlakbij het Tondelier-park, binnenwandelt doet niks je op het eerste zicht vermoeden dat alle patés, hammen, salami’s, ... nog trouw aan tradities en volgens originele recepten ambachtelijk gemaakt worden in het atelier achter de slagerij.

 

Bescheidenheid is wat dit huis van traditie siert, authentieke smaak is waar den toog hier vol van ligt.Je staat er niet meer bij stil, veel slagers hebben voldoende vakkennis, maar zijn handelaars geworden. Ze kopen hun vleeswaren aan in vleesverwerkende fabrieken en verkopen ze naast enkele eigen specialiteiten. Of course, niks mis mee.

 

Lees het volledige verhaal: Stadius, ambachtelijk smakelijk!

 

krono, Hier is het goed wonen

De sfeer van het gebouw KRONO is een huwelijk met de omgeving. Als bewoner van KRONO ervaar je geen breuk of discrepantie met de omgeving wanneer je je appartement verlaat. Ook omgekeerd, er werd veel aandacht besteed aan de publieke ruimtes, zodat je je reeds thuis voelt van in de inkomhal.

 

KRONO is een ‘leesbaar’ gebouw met evenwichtige aandacht voor de verschillende ingangen. 4  voor de appartementen, 1 ingang naar de fietshelling en fietskelder op -1 en 2 ingangen voor de sporthal, …

 

In KRONO woon je op een bepaald huisnummer, op een uniek adres met deuren die je goed kan onderscheiden van elkaar. “Die deur daar, daar woon ik”.

 

Lees het volledige verhaal: De Smet Vermeulen Architecten over het gebouw KRONO

 

het best bewaarde geheim van het tondelier nieuwbouwproject in gent,

Klinkdegelijk! 

De Tondelier-gashouders zijn metalen structuren die elk 2, aan elkaar geklonken en in elkaar schuivende cilinders, geleidden. Welke cilinders?! Inderdaad, nu zie je ze niet, want ze zitten 12 meter onder de grond! De natte telescopische cilinders staan nu nog steeds, duikersklokgewijs, met hun voetjes in het water.

 

Een ‘kathedraal’ van eikenbalkenconstructie uit 1880 voorkwam dat de koepels inklapten, nu nog steeds in verrassend goede staat ondanks hun natte omgeving.

Lees het volledige verhaal: Een kathedraal van een verhaal, hét best bewaarde geheim van het Tondelier-nieuwbouwproject

 

Schipper aan wal, meet edouard
de zeebenen van een zeebonk!

Het hoeft niet gezegd, het leven op het water is niet altijd comfortabel en eerder uitdagend. Edouard is, net zoals vele andere binnenschippers, gelovig. De beschermheilige van zijn schip Orient was, ‘la vièrge santa maria, la vièrge noire’.

 

En dat kwam al eens van pas! Edouard heeft sterke 'zeebenen', maar hij herinnert zich een zware storm, volgeladen voor Parijs. Het water overspoelde onze boot. Het water was overal, we zagen niks meer. Maar ik was er gerust in, dankzij de ‘zwarte maagd’ kwam het goed. Zeeziek ben ik nooit, ook niet tijdens zo'n zware storm van formaat.

Lees het volledige verhaal: Schipper aan wal. Meet Eduouard, schipper op rust, levend erfgoed.

 

Satijnen strikjes en marshmallows
Als je aanbelt aan de voordeur in de Rabotstraat 1-3 in Gent word je liefdevol ontvangen en instant ‘gestrikt’ door de engelenglimlach van Devi-Shri Vancoilli, deel 1 van een talentvol koppel.

 

Be-Angeled is een private shop, een universum vol liefde, extravagante schoonheid, vrouwelijke elegantie en speelse koketterie. Dit is dé plek waar vrouwen, volop terug vrouw kunnen zijn. Je kiest er uit een inspirerende collectie sieraden, kleding en accessoires uit Parijs. Devi-Shri neemt je mee in haar wereld van roze en zwart, satijnen strikjes, retro muziek en vintage.

 

Devi was altijd al heel creatief, geboren in de nostalgie, in het hart van een artistieke familie. Ze is verzamelaar en hamstert vintage sinds haar 10 jaar.

 

Lees het volledige verhaal: Dandy meets cute...

 

Tastbaar gemoedelijk

"Een woning kopen is na kinderen krijgen één van de belangrijkste beslissingen in een mensenleven. Een bepaalde woonformule past bij een bepaald moment in je leven. Wij staan erop elke klant persoonlijk te leren kennen, te spreken, aan te voelen met wederzijds respect."

 

Mensen voelen zich gelukkiger door verbinding en dat kan je niet bekomen door enkel beton te storten!

Met het mobiliteitsplan in Gent wandelen en fietsen we nu meer. We zitten niet meer in de cocon van onze wagen. Je stelt je meer open. Op de fiets of te voet zal je al eens vlugger knikken naar iemand, kortom verbinden. Dat maakt leven in Gent nog aangenamer.”

 

Lees het volledige verhaal: "Stadsontwikkeling is verbinden!"

 

Aan het einde van iedere maand wordt een nieuwe Tondelier-story gepubliceerd op deze website. Hou het in de gaten. Snuister gerust ook door het online woonaanbod.

 

Fijne zomer!

« »