SUMMER throwback time! Terugblik op 6 authentieke Tondelier stories

We blikken graag met je terug op 6 authentieke Tondelier-stories. Lees dit lappendeken van Tondelier-spirit.

MASTE: HYGGE ONDER DE GASHOUDERS

Begin 2019 nestelde restaurant Maste zich op het Tondelier-domein, in de schaduw van de gashouders. Sam Van Houcke en Stefanie Van Nieuwenhuyze brengen een stukje 'hygge', gezellige Deense cultuur naar Gent. Het concept van restaurant Maste, het interieur en de keuken is geïnspireerd op de Scandinavische 'hygge' cultuur gecombineerd met kwaliteit en een vurige passie voor pure gerechten en streekproducten. En dat in alle bescheidenheid, want hoewel Sams kookkunsten al met talloze prestigieuze prijzen werden bekroond, pakt hij hier niet graag mee uit.

Lees het volledige verhaal: Maste, hygge onder de gashouders.

EETCAFÉ TOREKE: DAKLOZEN EN MAGISTRATEN SAMEN AAN TAFEL

Als er één ambitie is die je Tondelier absoluut mag toedichten, is het wel dat dit gloednieuwe stadsdeel in Gent een dorp in de stad wil zijn. Dit unieke nieuwbouwproject in Gent omvat zoveel meer dan appartementen en lofts in een park. Het is een plek van verbinding tussen mensen met verschillende achtergronden.

Ook de connectie met de omgeving is daarbij heel belangrijk. 
En laat dat nu net de missie zijn van vzw Toreke, een eetcafé-ontmoetingsplek vlakbij Tondelier in de aangrenzende Rabotwijk.

Lees het volledige verhaal: Eetcafé Toreke: daklozen en magistraten samen aan tafel

PRIMEUR! EEN BUURTSPORTHAL VERBORGEN IN DE BUIK VAN HET NIEUWE TONDELIER-STADSDEEL IN GENT

Mogelijk las je het eerder al. In de buik van het gebouw Krono, het 2e gebouw van het nieuwbouwproject Tondelier in Gent, wordt er in 2019 een buurtsporthal geopend. 
Meteen een primeur voor Gent, een onderdeel van het buurtsportbeleid van Stad Gent.

Elke maand brengt het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent het leven op en rond het domein in beeld.
Hier gaven we het woord aan Resul Tapmaz, toenmalig schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport in Gent, Filip Plets, projectleider bij FARYS|TMVW voor de bouw van deze en andere (buurt)sporthallen en Abdelilah Ettoumi, buurtsportwerker bij vzw Jong in Gent.

Lees het volledige verhaal: Primeur! Een buurtsporthal verborgen in de buik van het nieuwe Tondelier-stadsdeel in Gent

TONDELIER OPGEWARMD DOOR DE RESTWARMTE VAN EDF LUMINUS

Restwarmte, een warmtenetwerk in Gent?! Leer er alles over. Op 3 mei 2018 vond je Tondelier even in de buik van het warmtenetwerk, de ondergrondse chauffage van EDF Luminus. We tonen je graag van waar die restwarmte nu komt. Bekijk hier hoe het restwarmtenet van Gent werkt. Klik op het filmpje in het bericht via onderstaande link.
In dit filmpje licht Eric Perdu, Sr. Commercial Manager van EDF Luminus het 'au bain-marie' principe toe van het restwarmtenet vanuit de buik van de productiehal.

Lees het volledige verhaal: Tondelier opgewarmd door de restwarmte van EDF Luminus

VJERA SOMERS, DANSANTE & ARTISTIEK, KIEST VOOR LICHT EN RUIMTE

Sinds begin 2017 brengt Tondelier, het nieuwe stadsdeel in Gent, leuke adressen, boeiende verhalen en interessante personages op en rond het Tondelier-stadsdeel in beeld. 
Deze keer ontmoetten we Vjera Somers, sinds 5 jaar de zakelijke leider van Compagnie Cecilia.

Compagnie Cecilia is een theatergezelschap dat zichzelf ‘atleten van het hart’ noemt en voorstellingen brengt met verhalen over mensen, het leven, de liefde en het schone en de pijn ervan, met zang, dans, beeldende kunst, circus, … het leven zoals het is.

Lees het volledige verhaal: Vjera Somers, dansante & artistiek, kiest voor licht en ruimte

ARCHITECTEN KERSTEN GEERS & DAVID VAN SEVEREN OVER TIJDLOZE ARCHITECTURALE RUIMTES OP HET TONDELIER-DOMEIN.

Het gebouw Bavo, deel van het nieuwe Tondelier-stadsdeel in Gent, werd ontworpen door het internationaal gerenommeerd architectenbureau, OFFICE Kersten Geers David Van Severen. 
Het gebouw Bavo is gekoppeld aan het gebouw Ganda en Flora, ontworpen door architect Eddy Vanzieleghem en architectenbureau Rapp+Rapp.
De naam Bavo, verwijst naar de patroonheilige van Gent. 

Lees het volledige verhaal: Architecten Kersten Geers & David Van Severen over tijdloze architecturale ruimtes op het Tondelier-domein.

Aan het einde van iedere maand wordt een nieuwe Tondelier-story gepubliceerd op deze website. Hou het in de gaten. Snuister gerust ook door het online woonaanbod.

Fijne zomer!

« »