INTERVIEW: Dandy meets cute…

Tondelier wordt een nieuw levendig stadsdeel voor mensen, door mensen. Een plaats waar je kan wonen, (be)leven, en verbinden over de verschillende generaties heen. We brengen dan ook graag authentieke en opvallende adressen, in de buurt van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent, in beeld. Deze keer hielden we halt bij Be-Angeled en Sculpt & Victory, broederlijk zij aan zij.

Satijnen strikjes en marshmallows
Als je aanbelt aan de voordeur in de Rabotstraat 1-3 in Gent word je liefdevol ontvangen en instant ‘gestrikt’ door de engelenglimlach van Devi-Shri Vancoilli, deel 1 van een talentvol koppel.

 

Be-Angeled is een private shop, een universum vol liefde, extravagante schoonheid, vrouwelijke elegantie en speelse koketterie. Dit is dé plek waar vrouwen, volop terug vrouw kunnen zijn. Je kiest er uit een inspirerende collectie sieraden, kleding en accessoires uit Parijs. Devi-Shri neemt je mee in haar wereld van roze en zwart, satijnen strikjes, retro muziek en vintage.

 

Devi was altijd al heel creatief, geboren in de nostalgie, in het hart van een artistieke familie. Ze is verzamelaar en hamstert vintage sinds haar 10 jaar.

 

Be-angeled!
Vergis je niet, ‘Be-angeled’ is een werkwoord. Na een tocht van 3 jaar werken in Luxemburg als styliste bij een fotograaf en 1 jaar als freelance fotografe in New York werd de lokroep van haar lievelingsstad Gent te groot. Ik zette terug voet aan wal in Gent en ging even aan de slag in mijn ooms kledingzaak, Movies in Gent. Al deze ervaringen inspireerden mij. Ik bouwde mijn eigen netwerk op via homesales van kledij, schoenen en juwelen, en al snel had de zaak succes. Op een nacht werd het me duidelijk, tijd voor een eigen pand. Ik startte ‘Be-angeled’, een private shop met kleding en accessoires met een vleugje boudoir, jaren 20’ tot 50’.

Op een roze winkelwolk
Sindsdien dompelt Devi-Shri ladies en hun kleine (b)engeltjes onder in een perfect gestileerde wereld van satijn, pink & sweetness tegen een betaalbare prijs. Met veel liefde creëert ze een juwelencollectie, gemaakt uit o.a. bohemische glasparels, edelstenen,... gecombineerd met strikjes.

 

Het voelt hier echt alsof je winkelt bij een vriendin met een hoog Dita Von Teese gehalte. Alles klopt tot in de details. Deze prachtige winkel in boudoirstijl is 4 dagen per maand open van 14.00 u. tot 22.00 u., en ook na afspraak voor privé-verkoop. Elke maand verandert Devi haar volledige collectie. Haar stukken worden zorgvuldig ‘handpicked’ in Parijs. Soms koopt ze slechts 2 stukken om alles exclusief te houden.

 

Op den toog bij Be-angeled staan marshmallows en suikerhartjes, de voorbode van een zoete afsluiter. Pretty damn sweet! Devi-Shri is een totaal sfeerbeheerster en styliste die er foutloos in slaagt om je even helemaal uit je dagelijkse beslommeringen weg te halen.

 

Dandy chique
Be-angeled wordt aan één zijde stoer geflankeerd door Sculpt & Victory, een dandy private kledingshop voor mannen mét haarsalon, gelegen aan de Rabotstraat 7, op 8 minuten stappen van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent.

 

In dit salon kan je terecht voor exclusieve haircuts voor mannen én vrouwen. Haar vriend, Dimitri De Wachter, artiest, hairstylist, barbier en hairdesigner neemt je er onder handen en knipt met een uitgekiende techniek, laag per laag een ‘slick’ kapsel tevoorschijn. Dimitri was lange tijd hairstylist tijdens modeshows en gaf ook cursussen aan kappers. Ook de mannencollectie wordt eigenhandig door Devi en Dimitri aangekocht in Parijs, 1 maal per maand.

 

Slick and sweet onder één dak
De panden van Be-angeled en Sculpt & Victory zijn geconnecteerd en vullen elkaar perfect aan. Je wordt hier naar wens gekleed en gestyled in één afspraak. Ook mannen met baarden laten zich verwennen in deze high luxury barbershop. Net zoals Be-angeled opent deze private shop de deuren op afspraak.

 

"Het huis is nu compleet", vertelt Devi-Shri. “Waar een wil is, is een weg, ik begon met niks, bouwde alles zelf op, zette door. Immer positief denken bracht deze duozaak tot waar ze nu is. Iedereen is hier welkom voor een snuifje positiviteit met nostalgische toets, ook alle nieuwe Gentse Tondeliers!”.Ga voor shoppen in stijl, genieten in vol ornaat.

Lees ook de andere boeiende Tondelier-stories.

 

Op zoek naar een appartement of loft in Gent? Grasduin snel even in het huidige Tondelier-woonaanbod.

 

Foto's: Frederik Van Hecke van Images Savage

« »