Throwback time! Terugblik op 3 authentieke Tondelier stories

Het einde van 2017 is in zicht. We wensen jou en je familie alvast een 'tondeltastisch' 2018. Geniet van de feestdagen en warm jullie op aan elkaar. Trek gerust een 'verhaalschuifje' naar keuze open en ontdek de Tondelier-spirit die erin zit. Ook in 2018 bouwen we verder aan dit gloednieuwe stadsdeel in Gent. We gaan verder met de sanering van deze oude industriesite en creëren er een groen park waar je in kan wonen. Enig in zijn soort in Europa. Verder bouwen maar..

 

Ont-moeten, ont-haasten

Het eerste woord dat bij Denis opkwam bij het ontwerpen van het Tondelier-park was het woord ‘ontmoeting’. Hoe ontwerp je een ruimte zodat mensen elkaar ontmoeten?

 

Het valt op. Het Tondelier-park wordt een immens grote groene open plek in de stad. Qua schaalgrootte is dat vrij uniek. De padenstructuur van het Tondelier-park bestaat uit rechte lijnen.

 

Denis Dujardin haalde zijn inspiratie bij het eerste echte stadspark dat geopend werd in 1847, het Birkenhead Park in Liverpool. Tijdens de industriële revolutie wou men de illusie scheppen dat de parkbezoekers op het platteland vertoefden. Een stuk platteland werd als het ware de stad ingeduwd. Het ontwerp van het Tondelier-park, sluit aan bij dat eerste initiële model van een stadspark.

 

Lees het volledige verhaal: Denis Dujardin over ontmoeting en de kwaliteit van groen

 

 

Gestileerd tot in de puntjes…

Aan persoonlijkheid is er geen gebrek in dit café. Dat wordt meteen duidelijk tijdens de rondleiding. Het concept van Bar Oswald laat zich moeilijk samenvatten. Elk element in deze bar/feestzaal werd zorgvuldig en weloverwogen gekozen, soms tot wanhoop van de uitvoerders toe. Van het sterk gestileerde logo, de op maat ontworpen art-decospiegel tot de craquelé schildertechnieken op het plafond. Breng zeker een bezoek aan het toilet met legoblokjesvloer, oude tapkraantjes en een biechtluik en het bijzondere aparte kamertje, de ‘separé’ voor twee, waar je zelf het volume van de muziek regelt, … Dit café is een totaalsfeerconcept. Gewoon al een belevenis om even te komen ontdekken. 

 

Lees het volledige verhaal: Bar Oswald, beetje gek, eigenwijs anders, onderbouwd lekker.

 

 

Rudy Coddens, Schepen van Gent, vertelt over groen Gent

 

Bekijk de onderstaande video! Het Rabotpark, met verschillende sfeergebieden en speelruimte, 3,3 hectare groot, wordt uitgebreid met 2,2 hectare rond het gebouw Nieuwe Molens van het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent. Er komen eveneens verschillende sfeergebieden en ook de volkstuintjes verhuizen naar daar. Aangevuld met het groen dat er komt in het Tondelier-park, vormt dit een groene long van 7,2 hectare. 

 

En da's nog niet alles

Lees het volledige verhaal: Het Tondelier-nieuwbouwproject in Gent maakt weldra deel uit van een groene long van 30 voetbalvelden groot. Rudy Coddens, schepen van Gent, vertelt.

« »