INTERVIEW: THE FAT LADY KIEST VOOR TONDELIER GENT, HOTSPOT VOOR VERNIEUWENDE COMMUNICATIEBEDRIJVEN

The Fat Lady doet bedrijven verder groeien met straffe content. Vanuit hun kantoor aan de Tondelierlaan kijken ze uit op het Tondelierpark, in wording, en de twee historische gashouders. We gaven Koen Denolf het woord.

Krono Gent is een van de gebouwen van het bijzondere nieuwbouwproject Tondelier met hedendaagse appartementen, kantoren, lofts en stadswoningen met eigen tuin. Oude industrievervuiling wordt hier gesaneerd en maakt plaats voor nieuwe Gentenaren. Dit nieuwbouwproject is enig in zijn soort in Europa en combineert slimmer wonen en werken, midden in een park. Ook The Fat Lady, contentmarketingbureau nam haar intrek in het Krono-gebouw. 

Leuk weetje, we doopten we onze vastgoedvennootschap Yellow Bricks, omdat Krono Gent een gele gevelsteen heeft.

Verleid door vorm, atypisch informeel

Koen Denolf is een van de drie tenoren aan het roer van The Fat Lady. Toen een vastgoedkantoor hen attent maakte op het kantoor in het Krono-gebouw, waren Koen en zijn collega’s meteen verkocht.

Voorheen hadden we een kantoor aan de Nieuwe Dokken. Onze medewerkers waren aanvankelijk niet happig op verhuizen. Een betere kantoorruimte in Gent vinden kon niet, dachten ze. Toegegeven, het was ook niet eenvoudig om een goeie kantoorruimte te vinden. We wilden echt in Gent blijven, maar fijne, betaalbare kantoorruimte is hier schaars.

Dit kantoor heeft een atypische L-vorm. We kochten de ruimte casco en vroegen designer Ellen Van Acker om de afwerking in goede banen te leiden: zo beslisten we zelf over verwarming, elektriciteit, vloer en interieur.

De bijzondere L-vorm werd het uitgangspunt van het ontwerp. In het grootste deel staan de bureaus. Het lange, smalle stuk reserveerden we voor sanitair, een salon en een acht meter lange tafel, die maar liefst 300 kg weegt. Daar kunnen onze teamleden eten, vergaderen of gewoon even informeel van gedachten wisselen.’

Doordacht ontworpen vanuit ziekenhuisbed

Over de inrichting van de kantoorruimte dacht The Fat Lady goed na.

‘We kozen voor een landschapskantoor, ingedeeld in compartimenten met kasten, opstanden en veel planten, om een geborgen gevoel te creëren. Geperforeerde meubelen en akoestische plafondisolatie helpen het kantoorgeluid te minimaliseren. We zijn hier sinds juli 2020. De verbouwingen vonden plaats in volle coronacrisis en dat was bij momenten best pittig.

Interieurdesigner Ellen Van Acker lag tijdens de eerste lockdown een paar weken in het ziekenhuis met corona. Van daaruit, met de laptop op schoot, heeft ze dit project op poten gezet. En dat met een fantastisch resultaat!’

In alles wat Koen zegt, merken we zijn enthousiasme voor dit kantoor in het Tondelier-stadsdeel.

Je hebt hier, het hele kantoor rond, grote ramen. Dankzij de uitstekende isolatie, ook zonder energieverlies. En, we hebben een uniek zicht op de twee historische gashouders en het grote Tondelierpark, dat binnenkort verder aangelegd wordt. De verantwoordelijke landschapsarchitect, Denis Dujardin, is trouwens een vriend van me. Dat hij dit in handen neemt, boezemt me veel vertrouwen in.

‘Added bonus is het sportcomplex in dit gebouw. The Fat Lady is een heel sportief team, dat bestaat uit verschillende sportgroepen. Sommige collega’s boksen, samen met Junior Bauwens, anderen spelen badminton en ik geef crossfit.'

Veertien van de twintig medewerkers komen naar het werk met de fiets. Dat Tondelier zo vlot bereikbaar is met de fiets, is een grote meerwaarde. We huren de sporthal, in Krono Gent, twee middagen per week voor onze medewerkers.

Op den groei gekocht

Content marketing zit in de lift, en dat voelen ze heel goed bij The Fat Lady.

‘Ondanks de coronacrisis, groeiden we in 2020 met zo’n 25%. Daarom kochten we dit kantoor waar nog plaats is voor extra teamleden. Die extra vrije ruimte is momenteel ook een meerwaarde omdat we zo makkelijk voldoende fysieke afstand kunnen houden. We werken nu met maximaal vijf medewerkers op kantoor, terwijl de rest thuis werkt. We hebben een sterke kantoormanager die alle medewerkers wekelijks opbelt en opvolgt. Alles loopt zoals het moet. Het mentale aspect begint wel door te wegen.’

De informele babbels bij de koffie, even naar je buur stappen als je vastzit met een project. Die serendipity, die uitwisseling en het van elkaar leren, dat is cruciaal. Daarom geloof ik niet dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt.

Gentse hotspot voor trendsetters

The Fat Lady is niet het enige jonge, ambitieuze bedrijf dat een uitvalsbasis vond op Tondelier. Door de coronamaatregelen heeft Koen nog niet echt kennis gemaakt met de buren.

Ik weet wel dat Karakters, een full-service communicatiebureau, binnenkort haar intrek neemt in het pand recht tegenover dat van ons. Ik vind het een interessante ontwikkeling dat steeds meer vernieuwende communicatiebedrijven hun weg naar Gent vinden.

Dat geldt absoluut ook voor The Fat Lady zelf. Begin 2021 werden ze nog bekroond met de titel ‘Specialist Agency’, een award van Media Marketing voor bureaus met buitengewone expertise in hun vakgebied.

‘Content marketing is relatief nieuw, zeker in België. Bij traditionele reclame tracht je iets aan de man te brengen, ongeacht de behoefte. Reclame is eenrichtingsverkeer. Content marketing draait om luisteren en anticiperen, op bestaande noden inspelen met inhoud en verhalen binnen de context van je merk. Dat kunnen artikelen zijn, blogs, magazines, video’s en ook evenementen.’

It ain’t over till the fat lady sings …

The Fat Lady is nog lang niet uitgezongen. Het mag duidelijk zijn: Koen is een van de voortrekkers van content marketing in België. Hij schreef ook twee boeken: Van marketeer tot uitgever en Dit is content marketing.

‘Momenteel werk ik aan een derde boek. We merken dat content marketing pas sinds een jaar of twee echt begint door te dringen bij bedrijven. Het groeipotentieel van content marketing is nog groot. Het is niet zozeer onze ambitie om het grootste content marketing kantoor te zijn. We willen eerder kwalitatief de beste zijn. Het is onze drijfveer altijd meer te leveren dan wat de klant vraagt. The extra mile, daar gaan we voor.’

Wonen of werken in het Tondelierpark?

Ook op zoek naar betaalbare woon- of kantoorruimte in hartje Gent, met zicht op het groen? Snuister dan zeker eens door het online woon- & kantooraanbod van Tondelier.

Copyright fotografie: Evenbeeld

« »